> Merken > Tractel


Tractel is al jarenlang onze premium partner voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's), meettoestellen​ en hijstoestellen (takels,​ lieren & tirfors en klemmen).

Naar hun website:

Website Tractel

Social media:

Tractel

Tractel® is een wereldwijde veiligheidsspecialist die betrouwbare, innovatieve en rendabele oplossingen voor het werken op hoogte en services levert. Deze oplossingen worden gebruikt in veel verschillende toepassingen bij eindgebruikers, specifiek binnen de industrie-, bouw-, energie-, telecom- en infrastructuurprojecten.

Wie is Tractel

Tractel® is meer dan 70 jaar geleden opgericht en heeft hedendaags een significant aantal productiefaciliteiten in Europa (Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje), Verenigde Staten (Minneapolis en Houston), Canada (Toronto en Montreal), China (Shanghai), Singapore en Turkije.

Deze faciliteiten worden ondersteunt door gespecialiseerde kenniscentra in R&D, bouwkunde en veiligheidsnormen. Daarnaast heeft Tractel® klanten in 120 landen, dochterondernemingen in 19 landen, 10.000 distributeurs verdeeld over de wereld en meer dan 1100 medewerkers.

Dit wereldwijde bereik is gebouwd op hun sterke lokale aanwezigheid. Door de jaren heen heeft Tractel® een reputatie als vertrouwde partner ontwikkeld, door het leveren van kwaliteitsproducten en oplossingen, voor veel bedrijven, in veel landen.

Kernwaarden

 • Veiligheid is van groot belang in alles wat ze doen.
  Hun klanten, onderaannemers en medewerkers vertrouwen op hen om hen veiligheid te bieden terwijl zij werken op hoogte en wanneer zij aanwezig zijn binnen hun eigen werkomgeving. Ze doen er alles aan om dit vertrouwen te behouden.
 • ​De belangen van hun klanten treden op de voorgrond van hun gedachten.
  De distributeurs, aannemers en andere klanten waar ze mee werken over de hele wereld zijn van levensbelang in hun bestaan. Hun bedrijf doet het goed wanneer ze een waarde kunnen creëren die hun bedrijf een succes maakt.
 • Ze focussen op betrouwbaarheid.
  Ze zijn trots op het feit dat hun producten en oplossingen van hoge kwaliteit zijn en betrouwbaar werken binnen hun product levenslooplijn. Ze zijn trots op zichzelf omdat ze zo betrouwbaar zijn binnen hun bedrijfsvoering. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen, ze zijn vertrouwde bedrijfspartners, zowel binnen als buiten de organisatie.
 • Ze hechten waarde aan ondernemerschap en innovatie.
  Ze zijn trots op het groeien van de organisatie, ze zijn behendig en snel in het ontwikkelen van kansen. Ze innoveren omdat ze hiermee meer waarde kunnen toevoegen voor hun klanten, zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten en kunnen verzekeren dat Tractel® blijft groeien in de opvolgende jaren.
 • ​Ze zijn gefocust op projecten waar ze hebben besloten om te leveren en hechten waarde aan teamwork.
  Zowel binnen hun organisaties en hun zusterondernemingen. Dit betekent dat ze transparant opereren tussen collega's, en dragen de verantwoordelijkheid voor projecten die onder hun hoede vallen.

Producten

 • Valbeveiliging - Leidende fabrikant van persoonlijke beschermingsmiddelen voor het werken op hoogte - valbeveiligingsapparaten (Stopfor™, Blocfor™, Derope™), ankerpunten, harnassen, levenslijnen - maar ook collectieve beschermingsproducten, zoals relingen (BlueWater™), veiligheidspoorten (Fabenco™) en veiligheidsnetten (Knot®).
 • Meten & regelen – Europese leider in industriële gewichtsmeters, met hun productassortiment van Dynafor™, Handifor™, Dynasafe™, Dynaline, Dynarope en Dynaplug.
 • Hijsen & heffen – Wereldleider in handbediende staalkabeltakels (Tirfor®) en verplaatsbare elektrische takels (Tirak™, Minifor™), klemmen, loopkatten, haken en grondafhandelingsmateriaal.
 • Tijdelijke & permanente toegang – Wereldleider in elektrische takels (Tirak™) en aluminium platformen (ALTA, Skysafe™), werkplatformen voor het beklimmen van masten, transportplatformen en bouwliften / steigers (Scanclimber®), maar ook gevelonderhoudsinstallaties en permanente toegangsoplossingen voor industrie, infrastructuur en gebouwen.
 • Services – Eigen werkplaats voor inspectie en onderhoud van permanente toegang gereedschap. De werkplaats dient ook voor het algemene onderhoud van mechanische uitrusting en wordt ook gebruikt voor trainingen.